Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa; 65. Dönem Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Rektörümüz Prof. Dr. Nedim Sözbir, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü (TAGEM) Dr. Metin Türker, Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, protokol üyeleri, davetli konuşmacılar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Üniversitenin Ziraat Fakültesi öğrencileri adına Melih Erer'in programın açılış konuşmasını gerçekleştirmesinin ardından programda konuşan Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aybike Ayfer Karadağ, 10 Ocak 1846 tarihinde Ziraat Mektebi ile tarım öğretiminin başladığını ve 10 Ocak haftasının da Tarım Haftası olarak kutlandığını ifade etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Cumhuriyetin ilk yıllarında ülkemizin kalkınması ve gelişmesinin tarıma bağlı olduğunu söylediğini belirten Prof. Dr. Aybike Ayfer Karadağ, tarımın bir ülkenin en hayati ve stratejik sektörü olduğunun, ülkemizin de bu konuda önemli çalışmalar yürüttüğünü sözlerine ekleyerek programda emeği geçenlere teşekkür etti.

KONGREDE CÜNEYT YEMENİCİ’YE TAKDİR: HİZMETLER GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ KONGREDE CÜNEYT YEMENİCİ’YE TAKDİR: HİZMETLER GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, su ve gıda gibi temel besin kaynaklarının önemi her geçen gün artmakta olduğunu, tarımsal üretim, sağlıklı beslenme ve gıda güvenliği bilim odaklı ve nitelikli bir tarım eğitimi ile sağlanabileceğini, İlimiz coğrafi ve toprak yapısı ile ekolojik özelliklerinden kaynaklanan ürün çeşitliliği bakımından ülkemizde tarımsal faaliyette yüksek potansiyele sahip olduğunu, Rekabetin yoğun olduğu bu alanda, tarımda yeni teknolojilerin kullanımı için Ziraat Fakültelerine, çiftçilere ve araştırma kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü ifade etti.

İl Müdürü Uzun “Ayrıca çiftçilerimize gelecekte yön verecek olan üniversite öğrencilerimize de Ulusal Staj Programı kapsamında İl/İlçe Müdürlüklerimizde staj imkanı sağlanarak nitelikli öğrencilerin iş deneyimi kazanmalarına katkıda bulunulmaktadır" dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı TAGEM Genel Müdürü Dr. Metin Türker ise “Tarımsal Üretimde Gelişmeler ve AR-Ge'nin Önemi" başlıklı konuşmasında, tarımın ülkelerin milli güvenlik meselesi haline geldiğine dikkat çekti. Tarımda sorunun küresel, çözümün bölgesel ve yerel olduğunu söyleyen Dr. Metin Türker, Türk tarımının artık küresel bir aktör olduğunu ifade ederek, dünyada ve Türkiye'de tarım, tarımsal üretim planlaması, sözleşmeli üretim, Ar-Ge ve inovasyonda başarı hikâyeleri konularında stratejik değerlendirmelerde bulundu.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir yaptığı konuşmada, köklü tarihi geçmişe sahip bu özel günü kutladı. Tarımın sadece ekonomik bir faaliyet olmadığını, aynı zamanda toplumların sosyal ve kültürel dokusunu şekillendiren bir etken olduğunu dile getiren Sözbir, gelecekteki tarımın sadece ürün odaklı değil, çevreye ve topluma duyarlı bir şekilde gelişmesi gerektiğinin altını çizerek programın hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Programda söz alan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, tüm Ziraat Fakültelerinin bu anlamlı ve özel gününü kutlayarak sözlerine başladı. Tarım ve gıdanın stratejik öneminin, geleceği etkileme gücünden geldiğini belirten Dr. Faruk Özlü, tarımsal üretimde teknoloji kullanımının bir zaruret olduğu, dijital tarım için kapsamlı programların üretilmesi gerektiğini, modern tarım tekniklerini öğretmek için kurdukları “Tarım Akademisi" için de Üniversite ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını dile getirdi.

Ziraat Fakültesi Tarımsal Öğretimin 178. Yılı Kutlama Töreni, Konuşmaların ardından belge ve plaket takdimiyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi