Gündem

İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE MARKALAŞMANIN ÖNEMİ ANLATILDI

Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte; Yazar, Koruma Temizlik Genel Müdürü ve Plat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İmer Özer “İş Hayatı ve İletişim”, konusu hakkında sunum yaparken, İzgören Akademi Kocaeli Bölge Müdürü ve Eğitmen Yasemin Kaya ise “Kişisel Marka Olmak” başlıklı sunumuyla katılımcıları bilgilendirdi.

Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı’nın düzenlediği “İlham Veren Konuşmalar 1” başlıklı seminerde, alanında uzman ve deneyimli kişiler bilgilerini paylaştı.

“Çok Bilgi Değil Doğru Bilgiyi Bulmak Önemli”

Seminerin ilk sunumunu yapan Plat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İmer Özer, pazarlamanın sadece hesap makinesi ile yapılan bir iş olmadığını vurgulayarak, fiyat indirmenin, müşteri odaklı olmanın da pazarlamada başarı getiremeyeceğini ifade etti. Müşteri odaklı olmanın yerine, müşterinin ihtiyaçlarının görülmesi gerektiğinin altını çizen misafir konuşmacı, ihtiyaca göre ürün üretmenin pazarlamada başarı getireceğini dile getirdi.

Pazarlamada olması gereken bazı özellikleri; “aranınca bulunan, cebi yormayan, ayırt edilebilen, yaratıcılık, ilginçlik uyandıran, çekicilik…” şeklinde sıralayan Özer, çok bilgi toplamanın aksine doğru ve yeterli bilgi toplamanın önemine vurgu yaptı. Başarı için farklılığın da olması gerektiğinin altını çizen Mehmet İmer Özer, bir ürünün ambalajındaki farklılığın bile tüketicinin dikkatini çekeceğini söyledi.

Çalışmak, Odaklanmak ve Motivasyon

Sunumunu yapmak için kürsüye davet edilen İzgören Akademi Kocaeli Bölge Müdürü ve Eğitmen Yasemin Kaya ise “Kişisel Marka Olmak” başlıklı sunumunda; marka olmak için çalışmanın, odaklanmanın ve motivasyonun önemli olduğunu vurguladı. Neden sorusunun yerine, nasıl ve ne zaman sorularının insanı ileriye getireceğini ifade eden Kaya, kişinin hedef belirleyerek eyleme geçmesinin markalaşmada önemli olduğunu söyledi.

Kişisel markayı; “Kişinin hayattaki duruşu ile ilgili dış dünyaya yansıttığı mesaj, aynı işi yapan herkese göre yarattığı fark ve işine veya statüsüne kattığı değerlere dayalı bir kişisel kimliktir.” şeklinde tanımlayan Kaya, bu kimliği oluşturanları ise; nitelikler, yetenekler, performans, kişisel değerler, kişisel imaj ve diğer insanların algılarının toplamı…” olarak ifade etti.

Marka yönetim alanlarını “bilgi, insan odaklılık, imaj, farklılık/eşsizlik, sosyal sorumluluk, network, performans, konumlandırma ve iletişim…” şeklinde sıralayan İzgören Akademi Kocaeli Bölge Müdürü ve Eğitmen Yasemin Kaya, marka imajını güçlendirmek için ise; vaatlerin arkasında durmayı, görünüm ile kişisel markayı uygun hale getirmeyi, güçlü iletişim bağları kurmayı, mesajı ve sloganı sürdürülebilir şekilde tekrar etmeyi, insanlara yardımcı olmayı, ulaşılabilir olmayı ve amaca uygun marka geliştirmeyi önerdi.

Seminer konuşmacılara teşekkür belgesi takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.