Kooperatif, yerel üretimi teşvik eden projeleri ve sürdürülebilir tarım girişimleriyle dikkat çekiyor. Konaklı ve Develibesni köylerinin üretken 13 kadınının bir araya gelerek kurduğu kooperatif, meyve kurusu ve glutensiz un üretimi gibi çevreye ve sağlığa duyarlı ürünler sunuyor. Ayrıca, meyve fidesi dikimi, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, atıl durumdaki tarım arazilerinin yeniden canlandırılması ve ekoturizme yönelik projelerle tarımsal kalkınmaya önemli katkılarda bulunuyor.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAKARYA'DA TANITILDI DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SAKARYA'DA TANITILDI

Kooperatifin başarıları, Düzce Belediyesi tarafından şehrin tanıtımı için düzenlenen TRT çekimlerinde öne çıktı ve TRT tarafından canlı yayında yer aldı. Programda, kooperatifin kuruluş hikâyesini anlatan Kooperatif Başkanı Esra Hatice Eser, kadın girişimcilerin emeklerinin ülke genelinde yankı bulduğunu belirtti. Eser, “Bu başarıyı TRT ekranlarında Türkiye ile canlı yayında paylaşmaktan gurur duyuyoruz. Ürünlerimiz kooperatif üyeleri tarafından özenle üretilerek hem Düzce halkına hem de Türkiye'nin dört bir yanına sunuluyor. Bu girişim, ekonomik katkı sağlarken aynı zamanda sürdürülebilir kalkınmanın da başarılı bir örneğini oluşturuyor” dedi.

Resim 2024 09 11 125215890

Kooperatif üyeleri ve Başkan Eser, Düzce Belediyesi'nin destekleriyle şehrin üretken kadınlarının Türkiye'ye seslerini duyurduğunu ifade etti. Bu ulusal tanıtımın, kooperatifin gücünü ve Düzce’nin markalaşma sürecini pekiştireceği, şehrin üretken kadınlarının sosyal ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmaya devam edeceği vurgulandı. Eser, Valimiz Selçuk Aslan’a, Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye, Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun’a ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarına teşekkürlerini iletti.

Editör: Haber Merkezi