Hastane, yaklaşık 245 bin ayaktan hasta, 13 bin günübirlik hasta, 16 bin yatan hasta, 66 bin erişkin acil hasta ve 33 bin çocuk acil hasta tedavi etti. Ayrıca, Zonguldak, Sakarya, Bolu, Kocaeli ve İstanbul gibi çevre illerden gelen 75 bin hastaya da sağlık hizmeti sağlandı.
20 Bin Operasyon ve 190 Bin Radyolojik İşlem
Hastane, ileri tıp teknolojisi ve geniş tıbbi cihaz yelpazesi ile dikkat çekti. Yılın ilk altı ayında 20 binden fazla ameliyat ve endoskopik işlem gerçekleştirildi. Ayrıca, 190 bin radyolojik işlem yapıldı. Kardiyoloji Kliniği'nde 3 binden fazla anjiyo ve stent uygulaması yapılırken, Aritmi Merkezi ritim bozukluğu hastalarına kaliteli tedavi imkanı sundu.
Onkoloji Alanında Önemli Gelişmeler
Tıbbi Onkoloji Bölümü, yılın ilk yarısında 10 binden fazla kanser hastasına hizmet verdi. Günübirlik Onkoloji Ünitesine kazandırılan robotik ilaç hazırlama cihazı, ilaçların tam dozda ve hijyenik bir şekilde hazırlanmasını sağladı, dozlama hatalarını minimize etti.
Sağlık Turizminde Önemli Adımlar
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Sağlık Turizmi yetki belgesi alarak Türkiye’de sağlık turizmi yapabilecek hastaneler arasında yer aldı. Ayrıca, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü ile imzalanan “Sağlık Turizmi Eğitimi Protokolü” ile bu alanda eğitim verebilecek 9 üniversiteden biri oldu.
Yenilenen Tesisler ve Modernizasyon Çalışmaları
Hastane, hasta memnuniyetini artırmak amacıyla yataklı servislerde yenileme çalışmalarına devam etti. Dahiliye, Çocuk Hastalıkları ve Kardiyoloji servislerinde maksimum konfor ve kalite hedeflendi. Ayrıca, hastane mutfağının modernize edilmesiyle yemek hizmetlerinin kalitesi yükseltildi, hasta, çalışan ve refakatçilerin memnuniyeti artırıldı.
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, sunduğu kaliteli sağlık hizmetleri ve yenilikçi uygulamalarıyla bölgesinde önemli bir sağlık merkezi olarak hizmet vermeye devam ediyor.