Coğrafi işaret belgesinin alınıp bal üretiminin her aşamasında kalite denetiminin yapılacağı bu kapsamlı anlaşma, bölgedeki arıcılık faaliyetlerini geliştirmeyi ve Düzce Kestane Balı'nın ulusal ve uluslararası arenada daha geniş kitlelere tanıtılmasını sağlamayı hedefliyor.

Sözleşme, üretimden paketlemeye ve pazarlama süreçlerine kadar her aşamada kalite standartlarının korunmasını garanti altına alırken, aynı zamanda arıcılık yapan üreticilerin bilinçlendirilmesi için düzenli eğitim programları da içerecek. Bu sayede, Düzce Kestane Balı'nın marka değeri artırılacak ve coğrafi işaretli balın özgünlüğü korunarak sektördeki rekabet gücü artırılacak.

ÖZLÜ, MEGA PROJESİ İÇİN TÜRKİYE’NİN MOBİLYA ÜSSÜNDE GÖRÜŞMELER YAPTI ÖZLÜ, MEGA PROJESİ İÇİN TÜRKİYE’NİN MOBİLYA ÜSSÜNDE GÖRÜŞMELER YAPTI

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, bu önemli işbirliği ile ilgili yaptığı açıklamada, "Düzce Kestane Balı'nın itibarını güçlendirecek ve bölge ekonomisine katkı sağlayacak bu anlaşmanın, ilimizin değerlerini ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtma yolunda önemli bir adım olduğuna inanıyorum. Hep birlikte bu yolda ilerleyerek başarılı olacağımıza eminiz" dedi.

Düzce Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cafer Kaba ise bu iş birliğinin arıcılık sektörüne büyük katkı sağlayacağını belirterek, üreticilerin daha kaliteli ve güvenilir ürünler sunabilmesi için gerekli desteği alacaklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi