1 Ocak 2024 tarihinde başlayan ve 12 ay sürecek olan bu proje, özel ihtiyaçları olan öğrenciler ve öğretmenler için iş sağlığı ve güvenliği (İSG) konusunda farkındalık ve becerilerin artırılmasına odaklanarak, bu öğrencilerin iş piyasasına hazırlıklarının iyileştirilmesini ve iş hayatını kapsamaktadır.

DR. YASİN YILMAZ, DİŞ HEKİMLİĞİ GÜNÜ'NDE ÇALIŞANLARI UNUTMADI DR. YASİN YILMAZ, DİŞ HEKİMLİĞİ GÜNÜ'NDE ÇALIŞANLARI UNUTMADI

Projenin özel hedefleri arasında, işyerindeki riskler ve tehlikeler konusunda özel ihtiyaçları olan öğrenciler arasında farkındalığın artırılması, öğretmenlerin İSG bilgisindeki boşlukları doldurmak için etkili yöntem ve teknikler geliştirilmesi ve etkileşimli görsel-işitsel öğrenme materyalleri oluşturulması yer alıyor. Proje aynı zamanda Almanya, İspanya ve Portekiz'den İSG alanındaki iyi uygulamaların paylaşılmasını ve ailelere yönelik çevrimiçi bir seminer düzenlenmesini ve öğrencilerin çalışma ortamına ilişkin endişelerinin azaltılmasını da öngörüyor.

İyi uygulamaların paylaşılmasına ve yenilikçi yöntemlerin geliştirilmesine olanak sağlayan ulusötesi ortaklarla işbirliği projenin önemli bir yönüdür. Bu uluslararası yaklaşım, farklı ülkelerden özel ihtiyaçları olan bireylerin çeşitli iş sağlığı ve güvenliği deneyimlerini bir araya getirerek projeyi zenginleştirecektir. Farklı kültürel ve bölgesel bağlamlardan gelen katkılar, projenin hedeflerine daha kapsamlı ve etkili bir şekilde ulaşmasını sağlayacak, İSG uygulamalarını geliştirecek, bu konulara daha geniş bir bakış açısı kazandıracaktır.

Projenin ilk online toplantısı yapıldı. Toplantıda ilk olarak Türkiye hareketliliği, bütçe ve görevler konuşuldu. Portekiz, İspanya ve Almanya'dan gelecek olan okul ve STK'lar Düzce de 5 gün misafir edilerek okullar ve işyerleri gözlemi gerçekleştirilecektir.

Editör: Haber Merkezi