YENİLENEBİLİR ENERJİ KONUŞULDU YENİLENEBİLİR ENERJİ KONUŞULDU

MEB’den 2023 YLSY duyurusu geldi!

Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü, kurum ve kuruluşların ihtiyacı doğrultusunda, insan gücünü yetiştirmek adına yasada yer alan ilgili kanun kapsamında, başvuru yapacak ve başvurusu onaylanan öğrencilere burs imkanı dahilinde, lisansüstü öğrenim görmeleri için yurt dışında eğitime göndereceği bilgisi verildi. Bu kapsamda, “yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek üzere gönderilecek, Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme (YLSY) Programı doğrultusunda, sunulan burs imkanı ile 2023 yılı dahilde 850 öğrencinin yurt dışına gönderileceği bilgisi verildi. 2023 YLSY süreci ve kontenjanlar ile ilgili gerekli bilgiler, başvuru yapacak adayların için tek tek açıklandı.

Ekran görüntüsü 2023-12-18 125626

Başvuru işlemleri ile ilgili bilgiler neler?

Yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek adına, başvuru yapacak adaylar, başvuru işlemlerini 19 Aralık ila 29 Aralık 2023 tarihleri arasında tamamlamış olması gerekmektedir. Başvuru işlemlerini (Bakanlığımızınhttps://rebus.meb.gov.tr/ (REBUS – Resmi Burslu Öğrenci Sistemi ) internet adresi aracılığıyla, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık. kimlik numarası, kimlik seri numarası ve aynı zamanda da, yakınana ait (eş, çocuk, anne veya baba) vatandaşlık kimlik numarası gibi bilgiler ile tamamlayabilir.

REBUS aracılığıyla başvuru ekranı 19 Aralık 2023 tarihinde adaylara hizmetine açılacağı bilgisi verilirken, gerekli tüm başvuru işlemleri “29 Aralık 2023 tarihinde saat 17.00’de” sona ereceğini bilgisi verildi.

Editör: Haber Merkezi