15 Eylül Dünya Lenfoma Farkındalık Günü dolayısıyla, üniversitenin Tıp Fakültesi İç Hastalıkları-Hematoloji Bilim Dalı'ndan Dr. Öğr. Üyesi Hasan Göze dikkat çekici bilgiler paylaştı. Göze, lenfomanın, bağışıklık sisteminin bir parçası olan lenfosit adı verilen hücrelerin kontrolsüz çoğalması sonucu oluşan bir kanser türü olduğunu belirtti.

AKÇAKOCA'DAKİ 50 YATAKLI HASTANE İNŞAATI İNCELENDİ AKÇAKOCA'DAKİ 50 YATAKLI HASTANE İNŞAATI İNCELENDİ

Lenfositlerin, vücudun virüs ve bakterilere karşı savunmasında kilit rol oynadığını vurgulayan Dr. Göze, bu hücrelerin kanserleşmesi durumunda bağışıklık sisteminin zayıflayabileceğini ve bu durumun ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade etti. Lenfoma, lenfatik sistemin çeşitli bölgelerinde, özellikle lenf düğümlerinde ortaya çıkabilir ve tedavi edilmediğinde diğer organlara yayılabilir.

Göze, lenfomanın erken teşhisinin önemine değinerek, belirtiler arasında aniden büyüyen lenf bezleri, gece terlemeleri, açıklanamayan kilo kaybı ve sürekli yorgunluk gibi işaretlerin bulunabileceğini belirtti. Ayrıca, lenfoma ile mücadelede erken tanının, tedavi sürecinin başarısı açısından kritik olduğunu söyledi.

Dr. Hasan Göze, Dünya Lenfoma Farkındalık Günü'nün, bu tür hastalıkların toplumda daha fazla bilinmesini ve erken teşhis için farkındalığın artırılmasını amaçladığını vurguladı. Bu bağlamda, sağlık uzmanlarının ve halkın bilgilendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi